Arhiva


Odbor za dodjelu nagrade u sastavu Vlasta Bahovec (Ekonomski fakultet, Zagreb), Anto Bajo (Institut za javne financije, Zagreb), Davor Kunovac (Hrvatska narodna banka, Zagreb), Tine Stanovnik (Ekonomski fakultet, Ljubljana) i Katarina Ott (Institut za javne financije, Zagreb) ocijenio je ukupno 23 prijavljena rada – 18 u redovitoj i 5 u studentskoj kategoriji.

U kategoriji redovitih radova nagradu od 50.000 kuna, diplomu i medalju dobio je Vuk Vuković, doktorand na Odsjeku za političke i međunarodne odnose Sveučilišta u Oxfordu, za članak The political economy of local government in Croatia: winning coalitions, corruption, and taxes.

U kategoriji studentskih radova nagradu od 15.000 kuna i diplomu dobila je Ivana Đurović, studentica Odsjeka za ekonomiju (Central European University, Budimpešta), za članak The effects of intercompany lending on the current account balances of selected economies in the Western Balkans.

Nagrađeni radovi objavljeni su u časopisu Public Sector Economics broj 4/17.

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice zaklada.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija