Arhiva


Odbor za dodjelu godišnje nagrade "Prof. dr. Marijan Hanžeković" za 2003. godinu u sastavu Predrag Bejaković, Pero Jurković, Evan Kraft, Dubravko Mihaljek i Katarina Ott donio je sljedeće odluke:

  • Prvu nagradu u studentskoj kategoriji osvojio je rad Testiranje Sharpe-Lintenerovog modela na Zagrebačkoj burzi autora Mladena Fruka i Ivana Huljaka. Autori će dobiti diplome i 10.000 kuna.
  • Zbog nezadovoljstva količinom i kvalitetom radova pristiglih na natječaj u redovnoj kategoriji, ove se godine nagrada u toj kategoriji neće dodjeljivati.
  • Rad pod naslovom Nacionalne vrijednosti i nacionalni interesi u informacijskom dobu eliminiran je iz natječaja zbog toga što je u recenzentskom postupku utvrđeno da je to gotovo u potpunosti prepisan rad "Knowledge strategies: Balancing ends, ways, and means in the information age" autora William R. Fasta.

Usporedno s objavljivanjem dobitnika natječaja za 2003. godinu završeno je i online glasanje koje se provodilo na web stranicama Zaklade. Glasalo je 69 osoba i prema rezultatima ankete, u redovnoj kategoriji pobijedio je rad Slavena Ćurića Skladište podataka kao podrška reinženjeringu poslovnih procesa u poreznoj upravi sa 68% glasova dok je u studentskoj kategoriji najviše glasova dobio rad Dubravke Vupora Ostali javni prihodi (55%).

Pobjednici online natječaja dobiti će godišnju pretplatu na časopis Financijska teorija i praksa, a svi sudionici online glasanja «Porezni leksikon s višejezičnim rječnikom».

Među sudionicima online glasanja ždrijebom je izvučen Robert Jug koji će također dobiti godišnju pretplatu na časopis Financijska teorija i praksa.

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice zaklada.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija