Arhiva


U prosincu 2001. dodijeljene su nagrade za najbolje radove pristigle na "Natječaj za dodjelu godišnje nagrade prof. dr. Marijan Hanžeković". Odbor za dodjelu nagrada 2001. činili su predsjednica Odbora, upraviteljica Zaklade dr. sc. Katarina Ott, Institut za javne financije, dr. sc. Predrag Bejaković, Institut za javne financije, prof. dr. Ante Čičin-Šain, Copernicus Adriatic Investment Partners, prof. dr. Barbara Jelčić, Ekonomski fakultet, Zagreb i prof. dr. Jure Šimović, Pravni fakultet Zagreb.

Nagradu za najbolji rad za 2001. godinu, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 15.000 kuna bruto, osvojila je Zlatana Sikavica-Kisić iz Hrvatske narodne banke za rad Analiza faktora rizika i hedging na njemačkome i francuskom tržištu obveznica.

Nagradu za najbolji studentski rad koju čini diploma i iznos od 5.000 kuna bruto, osvojio je Mario Kraljić, student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, za rad Analiza porezne konkurentnosti sustava poreza na dobit u tranzicijskim zemljama.

Osim nagrađenih, među radovima pristiglim na natječaj, za objavljivanje smo odabrali i članak Josipa Stanića, zaposlenoga u "Konzumu" d.d., Primjena dimenzionalne analize na kamtne stope, Ivana Šverka, djelatnika Riječke banke d.d., Moguća primjena povijesne metode rizične vrijednosti pri upravljanju rizicima financiranja institucija u Republici Hrvatskoj te Nikole Regenta, studenta Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Obveznost socijalnog osiguranja.

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice zaklada.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija