Arhiva


U prosincu 2000. godine dodijeljene su nagrade za najbolji rad prijavljen na "Natječaj za dodjelu godišnje nagrade prof. dr. Marijan Hanžeković". Odbor za dodjelu nagrada činili su predsjednica Odbora, ujedno i upraviteljica Zaklade, dr. sc. Katarina Ott, prof. dr. sc. Sanja Andrijašević, dr. sc. Predrag Bejaković, prof. dr. sc. Božidar Jelčić i prof. dr. sc. Gorazd Nikić. Pri ocjenjivanju prispjelih radova Odbor je posebno cijenio ekonomske, pravne i institucionalne teme važne za razvoj Hrvatske.

Nagradu za najbolji rad za 2000. godinu, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 15.000 kuna bruto, osvojila je Marijana Jelić iz Hrvatske narodne banke za rad Ugovor o reotkupu.

Nagradu za najbolji studentski rad koju čini diploma i iznos od 5.000 kuna bruto, osvojio je Marin Božić, student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, za rad Javni dug Republike Hrvatske u tranziciji.

Na Natječaj je prispjelo još nekoliko kvalitetnih radova, od kojih je u Financijskoj teoriji i praksi objavljen rad Saše Mihelčića, studenta Ekonomskog fakulteta iz Rijeke, Trošarina na naftne derivate u poreznom sustavu Republike Hrvatske i rad Marijane Bađun, studentice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Financiranje crkve u Hrvatskoj: trebaju li nam crkveni porezi?

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice zaklada.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija